Skillnad mellan versioner av "Demokrati"

1 695 togs bort ,  6 oktober 2009 kl. 07.59
m (robot Lägger till: he:דמוקרטיה)
De första grunderna till demokrati lades för mycket länge sedan. Ja, faktiskt för så pass länge sedan att det inte finns några nu levande människor kvar från den tiden. Man brukar därför säga att demokratin grundades efter [[oljekrisen 1973]], eftersom det finns levande människor från den tiden, men de som är ännu äldre brukar ofta säga att de första grunderna för demokratin lades redan år [[1952]]. Ska man sedan se sanningen i vitögat så var demokratin faktiskt redan fullt utvecklad redan under [[de gamla grekernas]] tid, men samhällstypen föll i glömska då [[Ansgar]] kristnade medelhavsländerna år [[666 f kr]].
 
HEEEEEJ demokrati är ADAM THÖRNQVISTS RÖV han gillar att ....
== Demokrati i [[Sverige]] ==
 
åter till ADAM adman är en liten människa som gillar datorer
Officiellt sett har Sverige varit en demokrati sedan [[1980]], då man äntligen lyckades göra något åt den eländiga [[successionsordningen]], men många anser att Sverige blev ett demokratiskt land redan [[1974]], eftersom så många andra länder hade blivit det då. Innan demokratin kom var det [[lokalpatriotismen]] som gällde, och denna tycks även ha lämnat tydliga spår i dagens samhälle.
 
Demokratin i Sverige fungerar så att majoriteten av de svenska medborgarna som uppnått myndighetsåldern utser en översittarminoritet, som sedan, så gott de kan, ska försöka få det vanliga folket att tro att de får vara med att bestämma. Det fungerar så att folket med jämna mellanrum får välja mellan ett litet antal översittargrupper, sedan styr den vinnande gruppen, ofta med hjälp av de förlorande grupperna, landet bäst de vill. Officiellt ligger den politiska makten i Sverige hos [[Sveriges riksdag]], men i praktiken har [[Rånartjänst]] och [[Sveriges riksnatt]] stor påverkan på det svenska samhället, då de rånar DIG! på pengar. Vad tror du deras gåvor till invånarna är? Jo, inget annat än SKITIGA SKITKANALER!
 
Det har flera gånger varit på tal om att gå tillbaka till lokalpatriotismen, men förslaget har avfärdats eftersom [[EU]] anser att lokalpatriotismen är kränkande mot de som inte bor på just denna lokala ort.
 
[[Kategori:Politik]]
 
[[ar:الديمقراطية]]
[[da:Demokrati]]
[[de:Demokratie]]
[[en:Democracy]]
[[es:Democracia]]
[[fi:Demokratia]]
[[fr:Démocratie]]
[[he:דמוקרטיה]]
[[it:Democrazia]]
[[ja:民主主義]]
[[ko:민주주의]]
[[lv:Demokrātija]]
[[no:Demokrati]]
[[pl:Demokracja]]
[[pt:Democracia]]
[[ru:Демократия]]
[[sr:Демократија]]
[[tr:Demokrasi]]
[[zh:民煮]]
[[zh-tw:民煮]]
Anonym användare