Skillnad mellan versioner av "Shirley Clamp: the Movie"

422 byte lades till ,  3 augusti 2007 kl. 19.47
ingen redigeringssammanfattning
 
==Handling==
Det är [[fredag]] kväll i oktober [[2006]]. Skymningen faller över [[Sverige]], och regnet det bara öser ner över [[Borås]]. I ett garage sitter [[Ingvar Carlssongarage]], somi är tjurig överett attregnigt [[IF ElfsborgBorås]] förlorat en match isitter [[FotbollsallsvenskanIngvar Carlsson]], och [[Shirley Clamp]] och smider onda planer. De svär att ta över [[Sverige]] och göra Borås till ny huvudstad.
-Hurra, säger Ingvar Carlsson! En republik där jag är president och du är premiärminister. Premiärminister är ju samma sak som statsminister, och det har jag ju redan varit, så då kan jag pröva på något nytt.
 
I nästa scén ser man hur [[Per Gessle]] och [[Marie Fredriksson]] sitter i [[Halmstad]] och planerar att ta över Sverige med [[Gyllene Tider]] och [[Roxette]] genom att kidnappa flickorna på [[Rånartjänst|Rånartjänsts]] TV2.
 
I nästa scén bygger Shirley Clamp om sin [[bil]], som står i garaget, till en stridsvagn. Det enda de gör är att montera fast en kanon Ingvar Carlsson smugglade hem från sin tid i politiken. Ingvar Carlsson har en fjärrkontroll till kanonen. Shirley Clamp sjunger medan hon bygger stridsvagnen: "Jag hamrar och spikar, jag bygger en tank. Jag skall göra statskupp och råna en bank. Jag målar och målar med tjockt och med tunnt. Jag startar min motor och tanken kör runt". Shirley Clamp tycker att det låter jättebra, och spelar ing sången i hopp om att få den som sin nästa hit på [[Svensktoppen]].
 
"-Jag hamrar och spikar, jag bygger en tank. Jag skall göra statskupp och råna en bank. Jag målar och målar med tjockt och med tunnt. Jag startar min motor och tanken kör runt".
Shirley Clamp och Ingvar Carlsson sätter sig inuti stridsvagnen och far iväg ut på Borås gator i den mörka natten, med Shirley Clamp bakom ratten. Ingvar Carlsson hör i sin bärbara radio. "-Detta är Radiosporten med Lasse Granqvist". IS Halmia slog på fredagen ut IF Elfsborg ur med 9-1 i Svenska Cupen i fotboll för herrar. Ingvar Carlsson bli vansinnig. "-Gaspedalen i botten, kör till Halmstad", säger Ingvar Carlsson.
 
Shirley Clamp tycker att det låter jättebra, och spelar in sången i hopp om att få den som sin nästa hit på [[Svensktoppen]].
Stridsvagnen lämnar Borås, och ger sig av mot Halmstad.
 
Shirley Clamp och Ingvar Carlsson sätter sig inuti stridsvagnen och far iväg ut på Borås gator i den mörka natten, med Shirley Clamp bakom ratten. Ingvar Carlsson hör i sin bärbara radio. "-Detta är Radiosporten med Lasse Granqvist". [[IS Halmia]] slog på fredagen ut [[IF Elfsborg]] ur med 9-1 i Svenska Cupen i fotboll för herrar. Ingvar Carlsson bliblir vansinnig. "-Gaspedalen i botten, kör till Halmstad", säger Ingvar Carlsson.
 
Stridsvagnen lämnar Borås, och ger sig av motut på landsvägarna med slutdestination Halmstad.
 
Då stridsvagnen närmar sig Borås avlossas ett skott mot Örjans Vall, som sprängs sönder. De nattskifsjobbande [[polis|poliserna]] på polisstationen hör, men orkar inte bry sig. Det är ju en spännande match från NHL-slutspelet på TV som de vill titta på.
Lite senare får Halmstadspolisen ett meddelande från Sveriges regering:
-Sveriges statsminister Fredrik Reinfeldt anropar Halmstadspolisen. Detta är en nödsituation. Ingvar Carlsson och Shirley Clamp slåss mot Roxette.
-Vi hörde lite smällar, men trodde att det bara var en 10-åring som smäller en överbliven nyårs- eller påsksmäll och vi ville se NHL-Skitserien i ishockey på TV, säger polischefen.
Fredrik Reinfeldt anropar alla Sveriges länspolischefer, och säger:
-Högsta prioritet till Halmstad, där Ingvar Carlsson och Shirley Clamp slåss mot Roxette.
Striderna fortsätter hela lördagen. Ingvar Carlsson och Shirley Clamp åker runt med stridsvagnen och skjuter och avlossar kanonen, och Per Gessle och Marie Fredriksson skjuter med sina bazookas. Ingvar Carlsson och Shirley Clamp hinner hela tiden köra undan skotten från Per Gessle och Marie Fredriksson, vilka i sin tur hinner undan skotten från Ingvar Carlsson och Shirley Clamp genom att ducka eller kasta sig i buskarna.
 
Det hela slutar med att Ingvar Carlsson och Shirley Clamp börjar skjuta mot polisbilarna, vilket skrämmer iväg poliserna. Per Gessle och Marie Fredriksson får slut på ammunition, och Ingvar Carlsson och Shirley Clamp springer då och fångar in dem. De kräver deras bankomatkort- och koder, annars blir de skjutna. Ingvar Carlsson och Shirley Clamp tar sedan med med Per Gessle och Marie Fredriksson i pansarvagnen till Halmstads hamn, där de låser de in Per Gessle och Marie Fredriksson i en liten fiskebåt och sedan går av och sliter lsos rodret, så den inte går att styra, och lossar förtöjningen innan de går i land. Fiskebåten flyter ut på havet, med Per Gessle och Marie Fredriksson i. Per Gessle och Marie Fredriksson får bo i båten tills den når land, vilket sker då den flyter iväg över havet, ändadär bortden tillflyter i flera år innan den strandar i [[Argentina]], där de tas till fånga av terroristeren argentinsk terroristgerilla som kräver den svenska staten på pengar för att frige dem. Ingvar Carlsson och Shirley Clamp rånar en bank i Borås, och förbättrar sin ekonomi ytterligare. För pengarna mutar de Borås-poliser att hjälpa dem att göra statskupp. Sverige blir "Republiken Carls Ingvar Clampland", med Ingvar Carlsson som president och Shirley Clamp som premiärminister. Då de styr svenska staten struntar de i pengakraven från den argentinska gerillan, som de istället tvingar Fredrik Reinfeldt att betala. Då de Shirley Clamp och Ingvar Carlsson tagit över Sverige skickar de ut polisen att spåra upp Gyllene Tiders och Roxettes fans, och spränga dem i småbitar. Shirley Clamp vinner ställer upp i alla svenska Melodidestivaler resten av sitt liv, och vinner alla som sångare. Bara hon tillåts skriva alla låtarna till Melodidestival, och delta i juryn.
 
{{Stub}}
Anonym användare