Skillnad mellan versioner av "Shirley Clamp: the Movie"

44 byte lades till ,  20 juli 2007 kl. 17.27
ingen redigeringssammanfattning
==Handling==
Det är [[fredag]] kväll i oktober [[2006]]. Skymningen faller över [[Sverige]], och regnet det bara öser ner över [[Borås]]. I ett garage sitter [[Ingvar Carlsson]], som är tjurig över att [[IF Elfsborg]] förlorat en match i [[Fotbollsallsvenskan]], och [[Shirley Clamp]] och smider planer. De svär att ta över [[Sverige]] och göra Borås till ny huvudstad.
-Hurra, säger Ingvar Carlsson! En republik där jag är president och du är premiärminister. Premiärminister är ju samma sak som statsminister, och det har jag ju redan varit, så då kan jag pröva på något nytt.
 
I nästa scén ser man hur [[Per Gessle]] och [[Marie Fredriksson]] sitter i [[Halmstad]] och planerar att ta över Sverige med [[Gyllene Tider]] och [[Roxette]] genom att kidnappa flickorna på [[Rånartjänst|Rånartjänsts]] TV2.
 
I nästa scén bygger Shirley Clamp om sin [[bil]], som står i garaget, till en stridsvagn. Det enda de gör är att montera fast en kanon Ingvar Carlsson smugglade hem från sin tid i politiken. Ingvar Carlsson har en fjärrkontroll till kanonen. Shirley Clamp sjunger medan hon bygger stridsvagnen: "Jag hamrar och spikar, jag bygger en tank. Jag skall göra statskupp och råna en bank. Jag målar och målar med tjockt och med tunnt. Jag startar min motor och tanken kör runt". Shirley Clamp tycker att det låter jättebra, och spelar ing sången i hopp om att få den som sin nästa hit på [[Svensktoppen]].
 
Shirley Clamp och Ingvar Carlsson sätter sig inuti stridsvagnen och far iväg ut på Borås gator i den mörka natten, med Shirley Clamp bakom ratten. Ingvar Carlsson hör i sin bärbara radio. "-Detta är Radiosporten med Lasse Granqvist". IS Halmia slog på fredagen ut IF Elfsborg ur med 9-1 i Svenska Cupen i fotboll för herrar. Ingvar Carlsson bli vansinnig. "-Gaspedalen i botten, kör till Halmstad", säger Ingvar Carlsson.
Striderna fortsätter hela lördagen. Ingvar Carlsson och Shirley Clamp åker runt med stridsvagnen och skjuter och avlossar kanonen, och Per Gessle och Marie Fredriksson skjuter med sina bazookas. Ingvar Carlsson och Shirley Clamp hinner hela tiden köra undan skotten från Per Gessle och Marie Fredriksson, vilka i sin tur hinner undan skotten från Ingvar Carlsson och Shirley Clamp genom att ducka eller kasta sig i buskarna.
 
Det hela slutar med att Ingvar Carlsson och Shirley Clamp börjar skjuta mot polisbilarna, vilket skrämmer iväg poliserna. Per Gessle och Marie Fredriksson får slut på ammunition, och Ingvar Carlsson och Shirley Clamp springer då och fångar in dem. De kräver deras bankomatkort- och koder, annars blir de skjutna. Ingvar Carlsson och Shirley Clamp tar sedan med med Per Gessle och Marie Fredriksson i pansarvagnen till Halmstads hamn, där de låser de in Per Gessle och Marie Fredriksson i en liten fiskebåt och sedan går av och sliter lsos rodret, så den inte går att styra, och lossar förtöjningen innan de går i land. Fiskebåten flyter ut på havet, med Per Gessle och Marie Fredriksson i. Per Gessle och Marie Fredriksson får bo i båten tills den når land, vilket sker då den flyter iväg över havet ända bort till [[Argentina]], där de tas till fånga av terrorister som kräver svenska staten på pengar för att frige dem. Ingvar Carlsson och Shirley Clamp rånar en bank i Borås, och förbättrar sin ekonomi ytterligare. För pengarna mutar de Borås-poliser att hjälpa dem att göra statskupp. Sverige blir "Republiken Carls Ingvar Clampland", med ShirleyIngvar ClampCarlsson som president och IngvarShirley CarlssonClamp som premiärminister. Då de styr svenska staten struntar de i pengakraven från den argentinska gerillan.
 
{{Stub}}
Anonym användare