William Shakespeare föddes 1934 i Polen. Hans far, Jörgen, var fiskare och hans mor, Gun-Britt, var hemmafru. När Shakespeare växte upp var hans far sällan hemma. Han var istället ute och fiskade på det finska fartyget ankerias, för att kunna försörja familjen. När Tyskland invaderade polen 1939 flydde Jörgen, tillsammans med William till England. De flydde på Jörgens fiskebåt. Resan gick bra tills de passerade Danmark, och Jörgen kom på att Gun-Britt hade symöte. Enligt den tvångsonanerande kaptenen, Peter Olsson, skrek Jörgen hysteriskt i 5 minuter, innan han slängde sig själv överbord tillsammans med hans frimärkssamling. William kom fram till london 1 vecka senare. Lille William, då bara 4 år, blev uppfostrad av enbente Rolf Mårtenson i London tills han var 37 och bestämde sig för att börja jobba.


KarriärRedigera

Shakespeare fick jobb på teatern som städare men jobbade sig snabbt uppåt. Efter 5 år uppträdde han framför publik. Han medverkade i pjäser så som "Mamma Mia" och "Sound of Music". Publiken älskade hans skådespeleri, hans former och hans uppsvälda muskler. Han var Englands mest omtyckta skådespelare. Senare, efter att han blivit mordhotad av ett fan som följde efter han i två och en halv månad, lämnade han skådespeleriet och började skriva pjäser i stället. 1986 var han med och skrev musikalen fantomen på operan.

Senare livRedigera

Slutet på Shakespeares karriär kom på hösten 1992, då han hade kommit in i ett tungt drogmissbruk, och hade flera hundra tusen i skulder till den lokala langaren Jens. Under en gala i Hamburg dog han av en LSD-överdos på damtoaletten. Men han uppstod på den tredje dagen då hans lärjungar precis skulle honom begrava. Detta ansågs som ologiskt och William dömdes därmed till döden.