Schlager är den mest flitigt använda tortyrmetoden på Guantanamo.

Förutom att utsätta fastkedjade, drogade människor för Herreys flera dygn i sträck, ingår i paketet även:

Den fallande kjolenRedigera

Fångarna får en kort kjol att bära på underkroppen. Denna sitter mycket illa och ramlar ofta ner, gärna när det är som mest olämpligt. Man har två alternativ i det läget - antingen håller man i den hela tiden eller så går man omkring med bar underkropp. För maximal effekt sätter man utvalda offer i en cell tillsammans med en större och mer agressiv fånge som man gett starka afrodisiaka och för säkerhets skull viagra.

HalvtonshöjningenRedigera

Ett standardmått för effektivitet på fysisk tortyr. Principen är enkel: Den högsta möjliga nivån på på tortyren utan att offret svimmar är nådd när offrets skrik går upp en halvton.

DiskodansRedigera

Offret erbjuder fångväktarna välkommen och sina medfångar ovillkorlig underhållning genom att stå på ett underlag som man kan skicka ut finkalibrerade elektriska stötar på. På detta sätt kan man garanterat få även de mest klumpiga att utföra komplexa dansmanövrar. Framförandet betygsätts av publiken på en skala mellan 1 och 10, och detta avgör offrets fortsatta öde. (Fångar som inte röstar hamnar överst på listan för de som står näst i tur.)

HypernervokustiskkontravibrationerRedigera

Det kommer att komma en man, som med sina hemskaste trick, försöker att ha ihjäl tio andra män, men misslyckas, och tar en utvald fånge istället. Mannen tvingar den stackars fången att dricka vin med ett sugrör från Bahamas ur en ölflaska, vilket leder till att fången drabbas av hicka. Sedan tvingar mannen fångan att säga "Hypernervokustiskkontravibrationer" 11 och en halv gånger i rad, annars får fången ingen veckpeng på 10 månader och fem dagar.