”In America, you can always find a Party. In Rhodesia, the party can always find YOU

~ George W Bush om Rhodesia

”Vadå "Vi säljer inte Bregott Extrasaltat"? Nu jävlar!”

~ Göran Persson om Bokhandeln i Salisbury
Kejsardömet Rhodesia
Kaiserryk van Rhodesië
Empire of Rhodesia
Käjsardömäät Rhådäääsia
Rhodesiaflag.jpg
Flagga

Rhodesiacoat.png
Riksvapen

Nationalsång: Pärleporten
Valspråk: Ett folk, ett rike, en åsikt
Rhodesiamap.JPG
Huvudstad Salisbury
Största stad Norrköping
Area 29 261 415 km²
Folkmängd För många
BNP
 • Totalt
 • Per Capita

40 000 miljarder svenska kronor
Okänt.
Officiella språk Svenska, Afrikaans, Måna-talk
Minoritetsspråk Engelska, Tyska med brytning, Blindskrift
Självständighet
 • Deklarerad
 • Erkänd
2009
11 November 1965
Aldrig (inofficiellt av Göran Persson).
Statschef
 • Kaiser
 • Rikskassler

Claes Hussein Ifvarsson III
Frans Backe(DD)
Statsskick Demokratisk diktatur.
Religion Antiderivata
Valuta Guld & knark
Tidszon UTC-UTC+3; Habo ligger 3 år efter
Topografi
 • Högsta punkt

 • Största sjö

 • Längsta flod

Göran Persson
12000 km ö.h.
Bajkanalsjön
Mer än 20000 km²
Ågrenförgreningen
8 cm
Nationaldag 11 November
Landskod +666
Landsnummer 1

Kejsardömet Rhodesia, afrikaans Kaiserryk van Rhodesië, engelska Empire of Rhodesia, måna-talk Käjsardömäät Rhådäääsia, är ett land som omfattar hela den afrikanska kontinenten, förutom Somalia och Elefantbajskusten. Landet är döpt efter kolonialisten Cecil Rhodes, och är allmänt känt för att vara världens enda demokratiska diktatur, ett styrelseskick utvecklat av det regerande partiet, Derivatademokraterna (DD)


HistoriaRedigera

Rhodesia blev en brittisk koloni år 1890, och hette fram till 1965 Sydrhodesia. År 1965 fick premiärminister Ian Smith storhetsvansinne och utropar landet självständigt från Storbritannien. Britterna blev dock sura och allierade sin med bananterroristen Robert "Råbban" Mugabe. 1980 förlorade Smith kriget, och Råbban Mugade förklarade officiellt Bananrepubliken Zimbabwe självständigt. Råbban styrde landet fram till 2009, då Anton Johansson och Johan Nilsson reste till Zimbabwe, lurade in Råbban i en bananlåda och skickade honom till Den Svenska Bananmonarkin.

Banankriget

Efter revolutionen förklarade överbefälhavare Johan Nilsson och stabstrumpetare Krisofer Karlsson krig mot resten av Afrika. Kriget fick ett snabbt slut, då Rhodesia utvecklade en helt ny stridsteknik, se Den rhodesiska bananen. Derivatademokraterna tog nu över hela Afrika, med undantag för Somalia och Elefantbajskusten, vilka betalades i krigsskadestånd till rikshäxan Gudrun Af Schyman.

Överbefälhavare Johan Nilsson utropade Rhodesia till kejsardöme, och uppsteg på tronen den 11:e november 2009, som kejsar Claes Hussein Ifvarsson III

GeografiRedigera

Rhodesia är fruktansvärt stort, dock inte lika stort som magen på en välkänd person. Naturen i Rhodesia är även den oerhört stor och varierande, de hängande trädgårdarna i nordost, de vidsträckta sandmarkerna i sydväst, de underbart lummiga och doftande oaserna i tidigare nämnda sandmarker, de oerhört artrika regnskogarna i öster, den abnormt vackra huvudstaden Salisbury samt de jävligt äckliga och fruktansvärt stinkande soptipparna i närheten av Norrköping.

 
Överlycklig Rhodesier med ett praktexemplar av sliverfisken

I Rhodesia finns det även en mängd stora sjöar med ett enormt och varierande utbud av endemiska arter, såsom Sydrhodesisk vattenråtta, den rhodesiska svartrandiga pungdjävulen samt inte minst den oerhört sällsynta sandpaddan, vilken även är Rhodesias nationaldjur. Nationalväxt är fönsterfikus, nationalfisk är den enorma silverfisken, som är världens största fisk.

KulturRedigera

Rhodesisk kultur är mycket kvalitativ och internationellt erkänd. Personer som är verksamma inom Rhodesias kulturelit, är bland annat den mycket duktige dragbasunerarn Krisofer Karlsson och den världsberömde balettdansösen August Strindberg. En annan mycket framgångsrik del av Rhodesias kulturliv är filmskapandet, inte minst Moderate Movies Inc, som skapat de välkända och oerhört omtyckta Göran Persson-filmerna.


 
Nationalrätt

En annan mycket omtalad del är den rhodesiska matkulturen, internationellt omtalad på grund av sin oerhört läckra smak. Nationalrätten är rimmad oxbringa i soppa, andra rätter värda namnet är Mårtensoppa, stekt rökt skinka, potatisbullar med vattenmelon samt pannkakor med pasta och sylt.


StatsskickRedigera

Rhodesia är en demokratisk diktatur, där makten delas mellan kejsar Claes Hussein Ivarsson III och Rikskassler Frans Backe. Det finns även ett parlament, kallad för Rhodesias Riksnatt, där 667 ledamöter sitter. 35 % av platserna tillsätts genom allmänna val vart femte år, 20% lottas fram med hjälp av tärning och de resterande 45 % tillsätts av Göran Persson. Alla medborgare har rösträtt, förutom Gamla Farmor och Håkan Juholt.

InfrastrukturRedigera

Landet har en enastående infrastruktur med enorma, 10-filiga motorvägar fyllda med Volvo 940 med jättebra bromsar, vackra kustvägar och hög transportsäkerhet, till skillnad från grannlandet Somalias somaliska pirater. Det finns även välkända och säkra flygbolag, såsom Kongo Airlines, Nigeria Airlines och Air Zimbabwe.

 
Rhodesian Railways välkända logga

Dock så är vägarna och flyget bara småpotatis, när vi talar om Rhodesias verkliga stolthet inom infrastruktur, nämligen de magiska superdupertågen. Dessa tåg är troligtvis det bästa som finns i hela världen, och kan förflytta sig på på spåret med en hastighet av minst Mach 8, aningen mer när Maud Olofsson befinner sig ombord. Dock så är tågen inte alltid fullpackade, p.g.a. de höga biljettpriserna. Däremot är lokförarna nästan alltid packade eftersom deras fikaraster består av vilda spritfester med doppelkorn och fulöl.

SportRedigera

Rhodesia är troligtvis världens mest framgångsrika idrottsnation, konkurrenter är främst Svärjä och Polen. Nationalsporten är höghastighetsderivering i alla dess former, jaktstart, sprint, övertid, 2 vs 2 och stafett, där Rhodesia är regerande världs- och olympisk mästare.

Andra populära sporter är botanisk boxning, skäggrodel, bäverjudo, baconbrottning, fickpingis, kast med liten fryst kyckling inlindad i ljumna bacontärningar, dansbandy och fotboll.

Huvudstaden Salisbury har blivit utsedd att arrangera de Olympiska spelen för dopade år 2012.

EkonomiRedigera

Landets ekonomi är relativt stark, dock skulle det varit ännu starkare, och inte majoriteten av befolkningen tagit ledigt flera gånger i veckan, för att se på TV-program sponsrade av Rånartjänst. Rhodesia exporterar bananer, bomull, guld, cannabis, GHB, opium, bananer, ris, olja, mufflonfår, bananer, ull, sand, kameler, bananer, kebab och bananer. Importen består främst av bananer, vete, öl och bananer.

Landets ekonomi är fruktansvärt överlägsen gentemot andra länder. Mätningar har visat att ekonomin är så överlägsen att det vore oförskämt att redovisa alla landets rigorösa tillgångar. (undra varför?)

Utrikesrelationer och militärRedigera