Tillrammstein.jpg
De flesta ställer sig frågande till vad det här skall likna

”Komm mit und tanz mit Rammstein”

~ Gerhard Schröder om Rammstein

”I Sovjettüskland talar rammstein sluddrigt till DIG!!.”

~ Rysk revers om Evert Taube

”Vem är Rammstein?”

~ Martin Ljung om Rammstein

Rammstein (tüska för "Rumsren") är ett tüskt dansband, eller "Tanzband" som det heter på tüska. Rammstein sjunger svängiga sånger, och har vad som brukar kallas en äkta dansbandsimage. De har eldkastareffekter på sina dansuppvisningar, där deras sångare, Will Wundermann, iklädd skyddsdräkt, badar i en dusch av brinnande napalm under det att han sjunger Fader Vår baklänges, och tvålar sig under armarna.

NamnetRedigera

Det talades om att anta namnet Schweinstein, men furstesläkten Schweinstein på slottet Schweinstein förbjöd dem. Deras första sång blev dock en tüskspråkig cover på Bä bä vita lamm. Rammsteins först sånger var mest covers på Alice Tegnér. Men de sjöng på tüska. Musikvideon till Bä bä vita lamm blev populär. Singeln Bä bä vita lamm: Die Rammstein Cover auf Deutsch såldes 1993 i 7 miljoner exemplar världen över.[1]

NazismRedigera

Rammsteins trummare var även känd för att vara bror med den mycket trevlige Guschtapf Hitler. Sångaren Will Wundermann är också väldigt bra på att heila framför den tüske kungen som alltid kommer på varenda rammstein-konsert.

SpaghettiRedigera

De brukar kasta spaghetti på sina fans på konserter och ibland lite ketchup. Spaghettin brukar vara genomkokt och smaka vitlök med extra gummi. Spaghetti är dessutom ett ord som kommer från ordet "Busig" där de tog bort alla bokstäver utom s:et och skrev in paghetti efter och så kom ordet spaghetti till.

SamarbetspartnersRedigera

Rammstein har vid otaliga tillfällen sammarbetat med den smygdanska musikgruppen Philemon Artur and the Dung ifrån Skåne. Detta unika sammarbete har lett till en säregen blandning av tüsk-skånskt dansbandselände som inte är hälsosamt för den som fortfarande har den minsta lilla förmågan att tänka klart kvar.

RymdenRedigera

Rammstein är det första tüska Tanzband som gjort karriär i rymden. Genom att prisa USA i sin folkviseomtolkning Amerika, fick de hålla konsert för en publik av astronauter på stranden av Sinus Iridum[2]. Rammstein anses vara USA:s bästa vänner och Rammstein är mycket populärt i USA.

ReligionRedigera

Medlemmarna i Rammstein är mycket religiösa, och tillber eldreligionen Molochism, med ormgudinnan Lilith som högsta gudinna. I gudstjänster till denna gudinna, brukar de vissla, skjuta med kulspruta och spruta eld med eldkastare[3]. Rammstein har även provat på soldyrkan av en jättestor kvinna som snortar guld[4].

SovjetRedigera

Rammstein är det enda tüska Tanzband som gjort konsert i Sovjet efter Sovjetunionens fall. Efter att Vladimir Putin instiftat ett temporärt uppehåll i Sovjetunionens avskaffande, så återupprättades denna avskaffade stat och återinfördes under 6 timmar, med ett återupprättat KGB, mikrofoner för avlyssning och ett litet Gulag-dagis för fulla moskoviter som under några timmar deklarerades vara "folkets fiender" och spärrades in och piskades i källaren på den konstertlokal där Rammstein höll konstert under det att kuppmakarna från kuppen mot Gorbatjov 1991 släpptes ut på tillfällig permission och utsågs till ledande politruker över detta temporära Sovjet. Efter konsertens slut avskaffade man detta temporära Sovjet och man eldade upp alla inspelade avlyssningar, under det att "folkets fiender" skjutsades hem till mamma och pappa. Sovjetkonserten gjorde en oerhörd succé[5].

ReferenserRedigera