Pirate bay (eller "The Pirate Bay" ibland kallat) är den plats dit alla med lite för låg moral till slut slussas tack vare en centrufigalliknande kraft kallad snålhet. Den vanliga anledningen till att folk använder pirate bay är för att de inte anser sig ha råd med varan de är ute efter. Dessa varor kan vara:

  • Skivor
  • Filmer
  • Spel (och inte fia med knuff utan något skit som de kommer använda 25 timmar av dygnet till när de sitter vid datorn.)

Detta brott rättfärdigas med det faktum att det faktiskt finns "tillgängligt" och att bolagen "suger ut pengar från privatpersoner". Detta är självklart löjligt. Enligt allmänt förnuft vill man ha betalt för något som man skapat. En bagare kan inte ge ut sitt bröd till fattiga barn även om han skulle vilja, för då skulle bagaren snart inte kunna baka något mer bröd.

En enkel regel lyder som följande: 1: Någon producerar något, en skiva t.ex. 2: Privatpersoner köper skivan för att i utbyte mot pengar kunna lyssna på skivan. 3: Med hjälp av pengarna kan producenten göra nya skivor som, om lyssnaren gillade den första skivan, kanske köper och ringen är sluten.