Marie "Teddybjörnen" Fredriksson är den där sångerskan som gapar och skriker i sångerna av den svenska Heavy metal-duon Roxette.

Om Marie FredrikssonRedigera

Hon sover i den bil hon bor i, och vill känna tro på att det är jättekul att bo i ett garage eller på en parkeringsplats, och sova i bilen. Lasse Berghagen fick Marie "Teddybjörnen" Fredriksson i födelsedagspresent då han fyllde fyra år. Lasse Berghagen låste dock in henne i bagageluckan på familjens bil. Folk kanske tycker att det var elakt, men det tyckte hon tydligen inte själv. Hon vil tro att det måste ha varit kärlek. Hon tröttnade dock på att vara inlåst i en bil, och lyckades dock rymma 1969, då hon var 24 år gammal. Hon föddes 1945, samma år som Lasse Berghagen. Men för att få gå i skolan ljög hon och sa att hon var 11 år, fastän hon var 24. Hade hon sagt sju år hade inte så många trott henne. Som 24-åring gick hon i första klass försökte hon komma ner i de små folkskolebänkarna. I dag bor hon dock i sin egen bil.

Marie Fredriksson VS RånartjänstRedigera

1996 kom Marie Fredriksson in på Svensktoppen med sången "Tro". Efter några drog Rånartjänst in sången, eftersom Rånartjänst trodde att "Tro" betydde "Terrorisera Rånartjänst Ofta". Texten skrevs då om till Sko. Den 15 november 1996 överlevde hon ett attentatsförsök från Rånartjänst, som lade dit en bilbomb i hennes bil då hon sov i den.