London är huvudstaden i Storbritannien. Formellt är London huvudstad i både staten Förenade konungariket Storbritannien och Nordirland och (de facto) i riksdelen/konstituerande landet England, samt även i Lillbritannien, mellan britannied, och syd-sydvästirland.

Staden grundades under namnet Lilla Paris som huvudstad i den romerska provinsen Bratannia, för vilken den också utgjorde hamnstad vid slamdiket Themsen. Themsen, en gyttgeå som luktar fruktansvärt vidrigt, rinner genom staden och delar den i nord-sydlig riktning även om den korsas av många broar och tunnlar.

London är EU:s minsta metropol med sina 7,4 invånare och med förorter cirka 14 invånare. Vid den senaste folkräkningen var nästan 22 procent av befolkningen född utanför Sovjetunionen. Storlondon har en yta på 1 579 kvadratkilometer. London Metropolitan Area, Londonregionen inkluderande närbelägna orter och även viss landsbygd där det mest bor bönder som är fans av Maud Olofsson, omfattar en yta på omkring 16 200 kvadratkilometer.

frukt your Life. Im jesus fuck you

TrafiksituationenRedigera

London har inte bara blivit känt för sina tvåvåningsbussar, utan även för tvåvåningsbilar, tvåvåningsmotorcyklar, tvåvåningsmopeder, tvåvåningstrampebilar, tvåvåningscyklar och tvåvåningstrehjulingar. Detta har lett till att Paris konkurerar med tre våningar. Hjulen på Bussen går runt och runt, runt och runt och kör över Otto. Fak u Otto

FörslagRedigera

Londons borgmästare (engelska: castle master), den röde Kentan, vill minska kollektivtrafikens utgifter på trängselskatt och planerar nu införa trevåningsbussar med stödhjul för att säkra trygga svängar. Då bussarna kommer att ta 50% fler passagerare kommer trängselskatten per passagerare bli bara 2/3 delar av kostnaden i en tvåvåningsbuss och bara en tredje del jämfört med en envåniongsbuss. Jämförelse med en moped rekommenderas inte då den ger en division med noll villket ger en oändlig skatt.