Legion Wasa bildades år 1998 av Curt Linusson, Bert Karlsson och Erik Almqvist. Man beslutade om att ledarskapet skulle delas upp genom språkrör (samma uppsättning används av miljöpartiet ekoonanisterna), men Erik Almqvist missuppfattade detta och trodde att det var järnrör som skulle delas ut. De största offentliga sympatisörerna för detta parti var bland annat Vikingarna, Christer Sjögren och Nicki Minaj. Anledningen till att man bildade partiet var för att man var kritiska mot den stora mängd mongoler som invaderade Sverige och försökte riva ringmuren i Visby. Man är även upprörda över att socialdemokraterna hade svikit raskampen och gått från nationalsocialism till socialism.


Vad Legion Wasa vill.Redigera

Upprätta ett ordensväsende baserat av rastillhörighet.

Utöka RUT- och ROT-avdraget genom att göra det obligatoriskt att alla utom-Européer skall jobba som vaktmästare, pizzabagare, bilstereotjuvar och Palmeroteln.

Bert Karlssons viktigaste fråga inom partiet var att endast musik gjord av Eddie Meduza, Ultima Thule, Carola och valrossen Anna Book ska få spelas.

Bränna ner Vänersborg och upprätta ett mönstersamhälle på orten som skall heta Germania. Här skall alla partivänner och kaninuppfödare få bo i harmoni med naturen och Skara sommarland.

Införa BDSM-Midget-Gay-Ekorre-Tentakel-porrSVT för att få en mer nyanserad bild på alternativa livsstilar. Miljöpartiet tyckte också det var en bra idé.

S.A.K.E.N betyder Svenska Ariers Korrupta Efterblivenhet inom Nationen. Detta är ett program för hur man som kommunpolitiker skall undvika mutor i form av gratis glass eller en John Deere.

Man vill även inleda diplomatiska samtal med Västra Götaland. För att senare införliva området där det blivande Germania skall ligga dvs Vänersborg.

Legion Wasa's viktigaste samarbetspartnersRedigera

Stefan Löfven (Legionens chefsinfiltratör)

Hasse Aro

Folkpartiet i Vara och Lund.

Bröderna Clausen (kommunpolitiker åt sverigedemokraterna i Värmland)

Wermlands Tidning.

Magnus Betnér. (inte medveten om samarbetet)

Lars Leijonborg.

Thomas Bodström.

Thomas Östros.

Hatiska muslimer.

Christer Petterson.

Peter Mangs.

Larz-Kristerz.

Feministiskt Initiativ (Curt Linusson hade ett förhållande med Gudrun Schyman)

Svenskarnas Parti.

Pensionärspartiet i Mellerud (Proletärerna).

Vänsterpartiet I Gävle.

Och sist men absolut inte minst: Failix Dagberg (Ola Ullstén's alterego). Dagberg är den mest framstående ekonomiske nazisten i Västra Götalandsregionen.

Viktig fakta om LegionenRedigera

I valrörelsen 2006 så inledde Legion Wasa ett samarbete med Folkpartiet då man såg Lars Leijonborg som en liberal Führer. Detta samarbete tog slut samma år då Folkpartiets styrelse tyckte Legion Wasa gick lite hetsigt fram när man brände ner fastigheter tillhörande Bonnierkoncernen och sade att anledningen till att USA är så pass hatat är för att judarna styr USA. Man lyckades dock rekrytera Carl B Hamilton.

I en ekonomisk debatt under Almedalsveckan i Visby kastade Curt Linusson avföring på Anders Borg då man inte varit ense om hur ekonomin skall fördelas inom Katolska kyrkan. Curt Linusson vill dra in på all muslimsk invandring och istället vill han lägga pengarna på att folk skall invandra till Dalsland. Helst skall det vara högerpopulistiska tyskar eller österrikare. Efter att ha sett Führens Elit vill Linusson att alla skolor skall införa vinterdykning utomhus för att skilja de svaga från de starka.

Legion Wasa hamnar ofta i dispyt med Vänsterpartiet då VM i fickpingis skall avgöras i Åmål. Vänsterpartiet brukar då ta till stenkastning och Erik Almqvist svara med att kasta järnrör. Fredrik Reinfeldt ser det här som en givande faktor i det svenska politiska klimatet. Annie Lööf har haft en affär med både Bert Karlsson och Christer Sjögren. Därav sprack samarbetet mellan dessa parter. Även Christer Sjögrens anus sprack i samband med en alldeles för stor strap-on. Annie Lööf dömdes efter det till samhällstjänst i 60 dagar för ofredande, olaga intrång och sveda och värk.

Erik Almqvist gick ut så sent som 2012 och sa i en presskonferens att han inte är rasist, han hatar endast muslimer. och är lite mörkrädd.


Kända citat och uttryck från Legion WasaRedigera

"Om man skall bo i Rosengård bör man ha ett mörkt sinne för humor" Curt Linusson under partidagarna i München

"Vi valde inte att bli rasister, de valde att komma hit" Bert Karlsson

"Vill ni höra ett skämt? Muslimska kvinnors rättigheter!" Eskil Erlandsson hoppade av Centerpartiet pga det nya partiprogrammet inom Centerpartiet för rasismen inte var så framträdande som han ville.

"Vi tycker som socialdemokraterna bara att de inte vill tycka som oss" Erik Almqvist

"lika lurig som en folkpartist" Carl B Hamilton ( fd FP) om Lars Leijonborgs förräderi mot "S.A.K.E.N".


Hittat från SÄPO's centralarkiv i OrsaRedigera

Under januari månad 2013 utbröt en konflikt inom partiet. Detta innebar en brytning mellan de traditionella nazisterna ledda av Linusson och Karlsson medan de nytänkande nazisterna med Almqvist som startade partet Järnrörsdemokraterna (revolutionärerna). Den 8:e Januari gick partiet även ut med att man hade rekryterat Annie Lööf till sina sida, detta visade sig vara en stor framgångssaga, i cirka 5 timmar. Sedan så öppnade hon munnen och de blev förskräckta. Hela budgeten hade gått åt till hennes lön. Hennes lön var så hög för att hon ska ha råd med alla skönhetsoperationer, som ändå inte syns.

År 2014 skall Legion Wasa bli ett riksdagspari enligt Curt Linusson för att nå denna framgång skall de locka med gratiskonserter där Carola skall uppträda för vinna väljare. Bert Karlsson kommenterar detta med att de skall vara kvar den här gången.

Varje gång innan en måltid skall alla vända sig mot Melleruds högsta träd. Minst en gång i veckan skall denna måltid bestå utav en "Melleruds Special" vilket är kôrv i våffla.

Den evige ledaren Theon Sirgay Dampson (Jan Guillos alterego) utsågs till sin post under partidagarna i Trollhättan. Den evige ledarens enda uppgift är att ge order om vilka som är legionens fiender och rekrytera medlemmar via Flashback.