Gammal diktatur är ett svenskt politiskt parti som bildades 1991 och ställde upp i valet till Sveriges riksnatt 1992. Partiledarna hette Janne Väckmäster och Bert Persson, vana stå-upp-komiker från massmedia, vilka genom sin karisma och sina tokroliga gags lyckades attrahera ett stort antal väljare vilka var lika roliga i huvudet som Janne och Berts extremt dåliga vitsar var dåliga. Partiet lyckades ta sig in i Sveriges riksnatt, vilket fick seriositetsminister Bengt af Westerberg att gå i taket av teatralisk harm, något som gjorde en ofattbar succé i media.

Nu ansamlade detta parti ett antal partigängare som var riktigt roliga så att säga, men på ett helt annat sätt: varav några exemplar, exempelvis Elisaberta Franselberg, greps av en fruktansvärd avund gentemot Janne och Bert. Hon planerade en statskupp med blodiga utrensningar, samt tillfångatagandet av partiets kassa, någonting som genomfördes 1995 i ett storstilat teatraliskt blodbad, med kulsprutesalvor, granatkastande och gaskrig. Janne och Bert hade schappat, eftersom de inte alls tyckte om mediekonceptet, men Elisaberta stupade i en häftig eldstrid emot lokalt gendarmeri, varvid hon avslöjade sitt ariskt storsvenska sinnelag genom att för skalden Ture kväda drapan:

högt skall hugaligen höljas,
storhet i strävan mot mannamod,
eljest dryftas drapan,
av menlösa media i mången månad.

Det påstås att Ture dog av den anti-poetiska chocken, men detta bestrids av det faktum att drapan är bevarad för eftervärlden. Ture har i alla fall varit spårlöst försvunnen sedan detta, men det ryktas att han gått under jorden och i falskt namn pryar hos Jultomten III.

Partiets åsikterRedigera

  • Avskaffa alla kommuner och landsting.
  • Förstatligande av alla glasskiosker och gatukök.
  • Inför diktatur.
  • Privatisera polismakten och de militära styrkorna. Tänk dig själv företag som "Pelles polis" och "Anderssons armé AB".