”I Sovjetryssland springer Bekele inte ifrån DIG!!.”

~ Rysk revers om Friidrott

”Jag tror att kulstötning skulle passa mig.”

~ Adolf Hitler om Friidrott

Friidrott skapades av folk som ansåg sig vara mer intelligenta än fotbollsspelare. Fotbollsspelare är sällan kapabla att att springa rakt fram i ett regelbundet mönster, utan brukar snarare springa runt orgelbundet på en gräsplan. Emellertid är friidrottare kapabla att springa runt forbollsplanen flera gånger, utan att tappa fattningen. Trots att banan de springer på är av den vackra kulören röd. Inte bara är friidrottare kapabla att springa runt i en abnormt hög hastighet. De kan kasta olika föremål fruktansvärt långt, så som pinnar och tallrikar. För övrigt kan vissa av de hoppa långt i en sandlåda och upp på en matta.

LöpgrenarRedigera

Man brukar dela upp löpgrenarna beroende på distans. Dels har man sprint, för de som inte orkar springa så långt. Medeldistans för de som var för dåliga för att springa sprintgrenar, samt långdistans för de som inte förstår att man faktiskt kan sluta springa. I övrigt finns grenarna hinder och häck, som är till för de som var så kopiöst talangbefriade att de var tvungna att uppfinna en egen gren för att inte uppfattas som alltför värdelösa.

KastgenarRedigera

Det finns fyra kastgrenar: Kast med tallrik, kast med pinne, kast med en liten kula som sitter fast i en vajer och ingen förstår varför den ska vara där egentligen samt kulstötning. Som man egentligen inte kastar. Det är dock tämligen märkligt att kulstötning räknas som en kastgren då samtliga kulstötare insisterar på att man stöter kula och inte kastar den. Emellertid bör man komma ihåg att en kulstötare i regel är fruktansvärt stark och att det är korkat att påpeka detta på grund av detta. De kommer att äta dig levande och hoppa på din farfar.

HoppgrenarRedigera

Finns fyra grenar. Springa jättefort i ca 30 meter och hoppa i en grop, springa jättefort i ca 30 meter ta tre konstiga steg och landa i en grop, hoppa över en matta samt hoppa över en matta med en lång pinne. Ingen har egentligen förstått poängen med hoppgrenarna. Det är ganska uppenbart att det är bra att kunna springa samt att kunna kasta saker på folk när man är arg. Men vad ska man ha hoppgrenarna till?