Öppna huvudmenyn

Psyklopedin β

Fredrik Reinfeldt: the Movie

”Denna rulle är en fara för nationen!”

~ Regeringen

”Helvetes jävlar! Den här får absolut inte komma ut på biograferna!”

~ Fredrik Reinfeldt om filmen efter en halvtimmes vredesutbrott och bärsärkagång i Sagerska Palatset

”%¤&&&!§§½&4¤$$$$€!£"@@@@???¤¤¤%%%%%!!!!!”

~ Fredrik Reinfeldt om att filmen gått på Dramaten


Fredrik Reinfeldt: the Movie är en Svensk långfilm från 2008, med mycket action. Den handlar om Sveriges nya blå President, Fredrik Reinfeldt och hans äventyr i Stockholm. Filmen har anklagats för att vara skadlig för små barn, men trots detta sågs filmen av nio miljoner människor bara i Sverige! Filmmusiken komponerades av rapparen Li'l Freddie och hiphopparen Fat G. Filmen är uppföljare på Göran Persson: der Movie.

KonsekvenserRedigera

Det har kommit till kjännedom att Fredrik Reinfeldt var djupt nerdrogad med Bordeaux och Tändvätska under inspelningen. Han ville inte alls vara med i en film där han äktar Göran Persson. Han har själv sagt att han bara har en stor minneslucka och minns inte inspelningen alls. Göran Persson däremot var med frivilligt och verkade väldigt nöjd med filmen. Även Serbokraternas partiordföranden Jimmie Åkesson säger att filmen är bra.

Handlingen:Redigera

Det är en dimmig söndagsmorgon i Gamla Stan och Fredrik Reinfeldt sitter i sin våning och polerar flinten med Autosol Kromglans. Plötsligt ringer telefonen och han svarar. Det är en välbekant röst som väser: Tjänare, Fred Flintskalle. Fred Flinthead! Fredrik Reinfeldt blir rosenrasande! Han hör att det var Göran Persson som återuppstått, och nu busringde igen. Han sätter sig i sin stora, vita Royce-Royce och kör i ilfart till Görans gamla ruckelkoja. Kom ut nu din smörätande gamla valross, annars slår jag in dörren! Därefter tar han sats med flinten vänd framåt och börjar rusa. Men gamle Göran hinner öpna dörren och Reinfelt springer in i honom och sugs in mellan fettvalkarná. Ut kommer Anitra Steen med brödkaveln i högsta hugg och drar ut Reinfeldt. Fy skäms lille Göran! Du får inte kväva dina lekkamrater så där! Nu blir det inga Fedtkugler i kväll! ryter hon. Men jag vill ha fettkulor! Jag är hungrig! Jag vill ha min nallebön! snyftar Göran och sätter sig ner i en pöl och gåter.

Únder tiden går Fredrik Reinfeldt undan och tar fram sin Nokia 3310. Han ringer till Vladimitri Stalenin, Tsaren av Åmål: Tjänare, Vlad! Du vet väl om att Fläskpersson sa att Vodka smakar som lösskit med senap och sågspånsglass och sedan onarerade han på Åmåls flagga. Tsaren blir rasande; Nu har шведские парни gått för långt, чёрт вожьми! Detta betyder krig, священная война. Болшое спасибо, до свидания!

Ett ögonblink senare flyger en armada av bombflygplan, av modellen Messerschmitt XZPZX 210000 Vildvittran, in över bygden. Piloterna är Fredrik Reinfeldts gamla polare. Göran får panik och hoppar in brevid Fredrik Reinfeldt i bilen.men får ite plats för att han är så fet! Vad tar du dig till din gamla fettsäck? Ut ur min bil! Klädseln blir ju smutsig! Men Göran klämmer sig in i bilen och de kör iväg. Göran är så tung att bilen släpar i marken och del efter del lonssnar. Bombflygplanen lägger sig ovanpå bilen och däckar taket så att rutan spricker. De ser ingenting och kör av vägen. Bilen voltar flera varv och landar i ett djupt hallonsnår. Fredrik Reinfeldt börjar gråta; Göran, det är något jag måste få säga. Jag gillar dej, Göran. Jag är kär i dej!

I nästa scen ser man Göran och Reinfeldt som går längs landsvägen och håller varandras händer. När de kommer till Stockholm får de en chock! Utbrytarrepubliken Norrlands så kallade president Thorbjörn Fälldin har tagit Anitra Steen och Filippa Reinfeldt gisslan. Jag hörde om om krigsförklaringen, säger han, Åmåls sak är vår! Republiken Norrland har ingått allians med Tsaren i kriget mot er, svennegutter. Om ni inte ger upp råkar era två hustrur illa ut. Reinfeldt flinar och säger: Äsch, tag kärringjävlarna och gör vad du vill med dom! Sedan kysser han Göran på munnen.

Thorbjörn Fälldin står bara och ser förbryllad ut. Sedan kliver han upp på skotra och åker sakta iväg. Sedan får man se när Göran och Reinfeldt gifter sej i SofiakyrkanSödermalm. Reinfeldt har tredelad frack och Göran har brudklänning. Göran åt upp hela brölloppståtran själv.

Slutet gott, tårtan god, allting gott!

Musiken ur filmenRedigera

  • Autosol, det bästa för din flint
Framförd av Reinfeldt när han polerar skallen (Techno)
  • Köra fort som fan
Spelas när Reinfeldt kör till Görans hus. (Hårdrock)
  • Mmm...fedtkugler är livets goda
Framförd av Anitra medans Göran gåter. (Psalm)
Spelas instrumentalt under flyganfallet. (Mazurka)
  • De' ska va' gött o leva
Framförd av Göran och Reinfeldt när de promenerar tillsammans. (Jazz)
Framförd av Thorbjörn Fälldin. (Marsch)
  • Helan går
Spelas på kyrkorgeln på Reinfeldts bröllopp. (Kosackpolka)