Öppna huvudmenyn

Psyklopedin β

Ecstasybike

Ecstasybike är ett motorcykelspel till Nintendo Entertainment System. Det har mest av allt blivit berömt för att man kunde konstruera sina egna banor, vilket var en bra hjälp om man tyckte de inbyggda banorna i spelet var för roliga. Även en save-funktion konstruerad i Sovjetunionen ingick, med andra ord så fungerade den inte.

En referens till spelet finns i Grand Theft Trabant: Sankt Petersburg, där man måste stoppa en påknarkad kurir som löper amok i staden på sin supermoddade Crescent för att han annars övertrumfar en i frags. Detta moment irriterar många, då en bugg gör att kuriren är immun mot alla sorters misshandel om han inte sitter på cykeln. Belöningen är å andra sidan substantiell - man får allt knark kuriren hade på sig som han inte hunnit röka ännu, vilket gör att ens hälsomätare ökar med 150%.

HandlingRedigera

Du ikläder dig rollen av Bempa som flytt från fängelset och nu fått tag i ecstasy för första gången på tre år. Under ett ecstasyrus får Bempa för sig att sno en motorcykel från en medlem av Hells Angels. Tyvärr börjar ilskna medlemmar från Hells Angels jaga honom, och han får motorstopp efter vägen. Han måste helt enkelt springa ifrån dem! Men hur? Ja, det är här spelaren kommer in i bilden. Genom att trycka på "B" så pumpar man Bempa full med ecstasy. En röd mätare visar när han håller på att få en överdos och då får man trycka på "A" för att få den att gå ner på grönt i stället.