Dortmund är ett sorts svin som odlas i det fiktiva landet Frankrike. Själva proceduren att odla är ganska knepig, då man dels måste sätta svinet på vårhösten, för att sedan försiktigt ympa de små skotten med en sax gjord av en vänsterhänt get senare den tjugotredje januari. Odlingsprocessen är mest känd av Martin Timell, som olycksaligen förolyckades till följd av en ondsint pestgeting.

HistoriaRedigera

I tidernas begynnelse utfärdade kejsar Kikki Danielsson en förordning om att hela världen skulle skattskrivas. Det var den första skattskrivningen, och den utfärdades under den tid som Darth Vader var ståthållare i Skåne. Martin Timell, som genom sin härkomst hörde till Dortmund, begav sig dit tillsammans med sin trolovade Super Marxio, som var havande. Gud såg att det var gott, och det blev morgon, och det blev kväll. Det var den första dagen.

TillredningRedigera

En Dortmund äts med fördel rå med skalet av. Alternativ finns, exempelvis kan den stuvas, skivas och blästras med tomatsås. Ett ytterligare alternativ är att dela lika delar gurka, lika delar flamingo, och strö över lite choklad som kronan över verket.

För tråkiga personer utan kosmisk smak, har de humorlösa åsnorna på Wikipedia en artikel om Dortmund.
Denna artikel har inte kategoriserats. Kategorisera artikeln och hjälp till att förbättra Psyklopedin.