Öppna huvudmenyn

Psyklopedin β

Doki Doki Panikångest

Doki Doki Panikångest är ett spel som släpptes till Nintendo Entertainment System år 1927. Det utvecklades av Mitsubishi, men hann enbart tillverkas i två exemplar innan Nintendo köpte alla rättigheter till spelet och lanserade det som Super Commio Bros. 2.

HandlingRedigera

En afghanistansk terroristunge sitter och läser Usama bin Ladens memoarer när plötsligt en gigantisk hand sliter in honom i boken. Därför hoppar hela hans terroristfamilj in i boken för att rädda honom. Men det visar sig sedan att de rycktes in i boken för att deras uppdrag är att krossa terrorismen med hjälp av atombomber i miniatyr som förklätts till grönsaker.

KuriosaRedigera

De två exemplar som såldes av Doki Doki Panikångest såldes i Japan och spelet nådde därför aldrig Europa annat än som Super Commio Bros. 2, vilket å sin sida aldrig släpptes i Japan tack vare spelet Super Marxio: The Lost USSR:s. Inte förrän år 1932 löste man det genom att släppa spelet som Super Marxio USA i Japan. USA är enbart en referens till Usama bin Ladens förekomst i Doki Doki Panikångest och har inget med landet USA att göra.