Öppna huvudmenyn

Psyklopedin β

Degeberga

Innehåll

RubriktextRedigera

Degeberga
   
(Flagga)
Nationalsång: Heil Hitler - Eddie Meduza
Huvudstad Degeberga
{{{huvudstad_koordinater}}}
Största stad Madrid
Officiell{{{a/t}}} språk skånska, Bonnamål
Statsskick
[[Lista_över_Spaniens_{{{sct}}}|{{{sct2}}}]]
[[Lista_över_Spaniens_{{{rct}}}|{{{rct2}}}]]
nazistisk styrelse
Arne Demming
{{{regeringschef}}}
Självständighet
 • Deklarerad
 • Erkänd
Ja
år 10 f.kr
2002
Yta
 • Totalt
 • Vatten

20 000 hektar km² ({{{area_rank}}})
{{{area_%vatten}}}
Folkmängd
 • Totalt
 • Befolkningstäthet

5000 inavlade och 35 rövtrattar och 2 normala ({{{folkmängd_rank}}})
0,00001 inv/km² ({{{befolkningstäthet_rank}}})
Valuta SNUSPRILLOR (RÖDLÖK [XOXO])
Tidszon {{{tidszon}}}
Topografi
 • Högsta punkt

 • Största sjö

 • Längsta flod

Ingen vet
10 000 under havet m ö.h.
Simons säng efter natten
10 hektar km²
Dammen
20 mil km
Nationaldag 13/37
{{{fotnot}}}


Degeberga är skånes mest hatade håla.

Degeberga är en liten håla ute i Skånes ödemarker, denna håla är hatad av alla utom byborna i denna håla. Enligt alla så är byborna i Degeberga inavlade bönder som härstammar ifrån sydstaterna.

Kända personerRedigera

Simon stork, Som är känd för att prata värre än en dansk alkohollist på morfin, kända citat från storken Din balhoade sumpatosk! , gau åou klipp dii! eller Simon den Snygge Johnsson är snyggast.


Traktor Ida, som är känd för sitt traktorkörande genom Degebergas getto. På hennes fritid förutom att köra traktor brukar hon klä sig i kavaj och leka kontorsnisse. Hennes klädstil i traktorn är som sagt en stilren kavaj.


Nisse Ljugare, En man som är känd rut om i trakterna för sina otroligt löjliga lögner. han påstår att han och hans fader har grävt upp hela dammen som befinner sig bakom skolan och lagt all jord på ett ställe vilket skapade sockertoppen. Men enligt honom så är han en mycket nära vänn me vå kära konung. För enligt honom så gick han förbi kungahuset och vem stack ut huvudet genom fönstret om inte självaste knugen och ropade: Men titta där är ju Nisse från degeberga.

ForsakarRedigera

Inne i skogen vid Forsakar finns det många små nazistpysslingar som har utrotat alla judar som en gång fanns i Degeberga. Djupare inne i skogen finns även mycket sällsynta taliban-pysslingar som terroriserar dom som bor i och runt Degeberga, alltså en miljöfara.

SpråkRedigera

Degeberga har en mängd olika språk i denna lilla håla, vilket gör att vi som utbölingar aldrig kommer in i detta korrupta samhälle. Dom tre ledande språken i Degeberga är följande: Bonnamål, Skånska (en sämre version av danskan) och delvis Arabiska. Ofta använda fraser inom Bonnamålen tannamagare köjd auå päror hiva hacka rabbor. Även några fraser från Skånska ä du duum i hoed ellor? stau inte där i dörrahulled kom in å sed di istället. En fras från arabiskan Allah akbar, detta språk talas endast av dom få importerade bananplockarna som jobbar runt om på åkrarna.

FörorterRedigera

Degeberga har 6 förorter.

Följande förorter heter:

Österlia - Ligger drygt 3 minuter söder om Degeberga, Även känd som staden som gud glömde. Här bor det fruktade Loch Ness-odjuret.

Hörröd - Ligger uppe på backen, Sydväst om Degeberga, Hem för de två kända nördarna Alex & Oscar Johansen.

Norrlia - Granodlingen söder om Degeberga. Ligger också uppe på en backe. Hem för den mystiske G-familjen.

Lökaröd - Ligger Söder om Norrlia och längre ifrån storstan. Här bor ingen, Vad man vet.

Vittskövle - En bunke apskaft.

Huaröd - Största backen som ligger väster om Degeberga. Hem för polisinspektören Axel Sjöberg och hans kriminella lillebror Oskar Sjöberg.

Östra Sönnarslöv - Denna håla, den är speciell. Eller nej. Vi skiter i detta, det är så pinsamt att bo nära Ö.Sönnarslöv så vi hoppar det. men vi kan säga lite, de som bor här är