Öppna huvudmenyn

Psyklopedin β

Bögkvinna

En bögkvinna är en kvinna, d.v.s. ett honligt exemplar av Homo sapiens, människa, som bara tänder på och fortplantar sig med män. Detta till skillnad från lesbiska kvinnor som bara tänder på och fortplantar sig med kvinnor.

Ursprunget till ordet bögkvinna tros vara Glenn Halling som uppträde så bögkvinnligt att någon utbrast "Kolla på den bögkvinnan!"

Det anses att det att vara bögkvinna är en perversion, bland annat bland romersk katolska kyrkan som anser att fortplantning är något snuskigt, och man skall vänta med att fortplanta sig till när man gift sig med någon, i nunnors fall så skall man gifta sig med Jesus, och först när man kommer upp till himlen skall man få fortplanta sig med vederbörande, då ... tydligen väldigt upptagne potentat ... om man skall döma av hur många nunnor det funnits i historien. (En till psyklopedin närstående källa hävdar att tankegången faller på de logisktiska svårigheterna utan att specificera sig närmare). En annan grupp som anser att bögkvinlighet är snuskigt är de lesbiska kvinnorna.

En helt annan grupp, nämligen de lesbiska männen, anser att bögkvinnor är helt acceptabla, och på intet sätt snuskiga, snarast tvärtom.