Öppna huvudmenyn

Psyklopedin β

Äggmackefonden

Neutral.jpg Denna artikels oneutralitet är omstridd.
Se diskussionssidan för mer information.


Äggmackefonden är en politiskorganisation, som ingår i osynliggjordapartietsvänsterradikalafraktionen. Äggmacke- valdes då det inte fanns något ord för deras politiska ideologi. -fonden för att de skulle låta snälla och möjligtvis få sig några röster. Äggmackefonden kom en gång nästan in i riksdan med en mandat, ända tills det visade sig att de förväxlats med miljöpartiet. Tills de hade klarat upp det hann de rösta "Avstår" på 12 omröstningar eftersom de ansåg de irrelevanta för deras ideologi.

Innehåll

IdeologinRedigera

Det har rått stora svårigheter kring frågan om vad Äggmackefondens ideologi egentligen innebär, troligen som störst 1998 då hälften av partimedlemmarna lämnade det, då han fick klart för sig att han under alla år inte hade haft en enda aning om vad han hade disskuterat för. Då det kom fram att han onekligen hade snackat utan att säga något över huvud taget fick han senare anställning av Socialdemokraterna. Dock väldigt kort då han inte visste vad sossarna vill heller. Ämar försökte senare övertala Sverige att den nu s.k. "Äggmackismen" var väldigt underskattad, och försökte förklara vad den handlade om. Han fick, under en 45 minuter lång presskonferens, in en extremt långt toabesök, från några minuter efter starten, och hann sedan säga att Äggmackismen kortfattat kan förklaras som "Du har två kor, den ena sover och den andra lägger ägg". Dock var det vid det laget inte längre någon som lyssnade.

I PressenRedigera

Äggmackefonden har sedan den startades 1984 blivit omtalad i pressen ett flertal gånger, två gånger i Metro och en gång i aftonbladet, som den dagen (precis som alla andra dagar) hade en otroligt stor brist på nyheter. Äggmackefondens partiledare Ämar George Gashig hävdar att DN har skrivit om de en gång också, trots att de missade det sista ordet i deras partinamn. Men det måste inte vara så, det var bra som han sa för att äta kattmat.

EkonomiRedigera

Att Äggmackefonden har lyckats gå runt ekonomiskt med alla deras omänskligt höga utgifter för äggvitor att måla deras reklamaffischer med, sägs bero på lika höga mutor från McDonalds för att åtminstonde ett parti inte ska börja hata dem. Vid den uppgörelsen hade de dock återigen blivit förväxlade med miljöpartiet.

Om Någon Bryr SigRedigera

Idag jobbar Äggmackepartiet primärt med att få ihop tillräckligt med partimedlemmar för att fylla upp åtminstonde en eventuell stol i riksdan efter att deras allra sista medlem hade avgått.