Historien

Version från den 29 juni 2009 kl. 08.10 av Svinhund (diskussion | bidrag) (skräp)
(skillnad) ← Äldre version | Nuvarande version (skillnad) | Nyare version → (skillnad)
Ondaogat.png Det onda ögat observerar denna artikel, men tycker att den är blid och mjäkig. Var vänlig och fyll på mer elakheter, tack! Dogbabylaf-micro.png


Historien är ett tidsintervall som var så fullt av prat, att människorna inte kunde komma ihåg allting, utan i stället beslutade sig att skriva ner så mycket de han med om vad som hände, vad som hade kunnat hända, och vad grannens fru tjattrade om med grannens grannes fru. Till sist blev det så mycket nedskrivet att man beslutade sig att rensa bort grannens frus tjatter, och allt om vad som kunnat hända, men som inte hände, och kvar blev endast s.k. krönikor, mest om kungar och deras krig.

HistoriaRedigera

Den förste som skrev om historien hette Herodotos. Han är alltså historiens förste historiker. Han skrev om diverse konstiga saker som vi idag inte skulle kalla historia, såsom anekdoter om en kung som stängde in två barn i ett torn så att de inte skulle kunna prata med någon annan än sig själva och varandra, för att sedan se vad det första ord de uttalade skulle bli.